Darbas Airijoje

FAS ( Švietimo ir užimtumo departamentas) - viena iš pirmųjų vietų, į kurią jūs turite nueiti, jeigu ieškote informacijos apie gyvenimą ir darbą Airijoje.

FAS - organizavimas švietimo ir užimtumo srityje. Airijos valstybės pagalba tai organizacija, kuri teikia mokymo, užimtumo programas ir praneša apie laisvas darbo vietas. Europos sąjungos valstybių piliečiai turi teisę registruotis norint gauti darbą ir gali naudotis visa esama informacija ir konsultavimo paslaugomis. Visa informacija apie įsidarbinimo galimybes randasi FAS Jobs svetainėje www.fas.ie

FAS įdarbinimo biurų valstybėje yra netgi 64! Taip pat yra 20 mokymo centrų visoje šalyje. Skelbimų apie laisvas darbo vietas galite rasti ir Airijos laikraščiuose: „Ireland Times“ ir t.t. Privačios institucijos daugiausia sukoncentruotos dėl laikinų darbo vietų. Asmeniniai agentūros darbuotojai turi būti užregistruoti verslo, prekybos ir užimtumo ministerijoje. Jų sąrašą galima rasi sveitainėje – www.entemp.ie, „įdarbinimo agentūros skyriuje“. Įstaigų sąrašą taip pat galima rasti www.goldenpages.ie ( įdarbinimo agentūros skirsnis) arba nrf.ie ( Nacionaline įdarbinimo Federacija)

Privcačios įdarbinimo agentūros

Asmeniniai agentūros darbuotojai negali imti mokesčio už pagrindines paslaugas registracijos duomenų bazėje. Visos agentūros turi būti užregistruotos verslo, prekybos ir užimtumo ministerijoje. Registruotų įmonių sąrašą galima rasti prekybos ir užimtumo departamente, darbo agentūros skyriuje. Dėl papildomos imformacijos užeikite į www.entemp.ie internetinę svetainę.

Įdarbinimo agentūrų sąrašas taip pat yra Airijos Yellow Pages ( telefono kataloge). Svetainė: www.goldenpages.ie, informaciją taip pat galima rasti www.nrf.ie internetinėje svetainėje.

Jeigu jums reikia informacijos apie jūsų darbo teises, kreipkites į prekybos ir užimtumo departamentą. - www.entemp.ie

Kaip nusiųsti prašymą dėl darbo?

Prašymas turi būti trumpas, tiesioginis, aiškus ir prašyme turėtų atsispindėti kodėl jums turėtų paskambinti, ir kodėl jus vertas šio darbo. Prašymą galite nutraukti padėkojimu, jeigu jus turėsite galimybę dėl asmeninio pokalbio.

Curriculum Vitae ( gyvenimo aprašymas) – CV turi būti trumpas, kad apimtu tik pagrindinius duomenis ir faktus chronologine tvarka. Apimtis – 1 maks. 2 A4 formato. Nepamirškite žodžius: asmeninė informacija, švietimas ir mokymas( įskaitinant atitinkamus kursus), darbo patirtis (su tiksliomis datomis) interesai ir hobis. Svarbu žinoti, kad Airijoje dvi oficialios kalbos : kasdieniniame gyvenime anglų kalba yra būtina, bet kai kuriose profesijoje, pavyzdžiui, mokytojų, Airių kalbą žinoti yra būtina.

Darbo paieška: 

 

Naudojantis šia paieška galima rasti visus Lietuvos ir užsienio lietuviams skirtus darbo pasiūlymus vienoje vietoje (pvz.: įrašykite į paieškos langelį darbas Lietuvojedarbas Anglijoje arba darbas Norvegijoje ir spauskite mygtuką ieškoti...). Sistema tinkintos Google paieškos pagalba suras Jums tinkamą koncentruotą informaciją apie Jūsų ieškomus darbus.  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su slapukų politika.