Sezoninis darbas užsienyje

Sezoninis darbas užsienyje yra vienas iš legvesnių, bet ne visada prieinamų būdų gauti gerai apmokamą darbą. Darbininkai daugiausiai reikalingi ūkiškiems darbams, kur reikia nurinkti derlių, pavyzdžiui, darbas Suomijoje.

Derliaus nuėmimo sezono laikotarpis įvairiose šalyse trunka apie 2 – 3 mėnesius. Darbdavys per šį laiką gali aplankyti penkis ar šešis regionus, šalis, norint padalyvauti derliaus nuėmime. Šį darbą gali atlikti beveik visi. Darbų sąrašai neapsiriboja ties sodais ir laukais. Taip pat sezoniniam darbui reikalingi pakuotojai, rūšiuotojai, krovėjai ir t.t. Specialūs reikalavimai sezoniniams darbuotojams nekeliami. Į užsienį išvykti galima ir pasiemant kreditą, o vėliau už jį sumokėti užsidirbus pinigų užsienyje.

Sezoninis darbas yra patrauklus tuo, kad per vieną sėkmingą sezoną galite užsidirbti apie 20.000 JAV dolerių. Daugeliui šeimų šių pinigų pakaktų vieneriems metams. Taip pat atsiranda galimybė nusipirkti automobilį, nekilnojamą turtą ar atsidėti pinigų vaikų išsimokslinimui.

Kaip sakė vienas PR – vadybininkas, kad įmonių teikiančių sezoninį darbą užsienyje, vietų skaičius išaugo 5- 10 %, bet taip pat ir norinčių dirbti skaičius gerokai išaugo.

Taip pat sezoninio darbo paklausa verslo ir pramogų srityje vis dar yra : šokėjų darbo užmokestis sumažejo, tačiau yra daug laisvų darbo vietų. Taip pat daug laisvų vietų yra egzotiniuose darbuose – pakuotojas, žuvies sūdytojas ir t.t Tačiau pasirašyti sutartį galima ne ilgiau nei 6 mėnesiams. Tokiuose darbuose atlyginimas siekia 3000 eurų per mėnesį. Sezoninis darbas užsienyje yra labai naudingas tiems, kas siekia per trumpą laiką užsidirbti dideles pinigų sumas.

Darbo paieška: 

 

Naudojantis šia paieška galima rasti visus Lietuvos ir užsienio lietuviams skirtus darbo pasiūlymus vienoje vietoje (pvz.: įrašykite į paieškos langelį darbas Lietuvojedarbas Anglijoje arba darbas Norvegijoje ir spauskite mygtuką ieškoti...). Sistema tinkintos Google paieškos pagalba suras Jums tinkamą koncentruotą informaciją apie Jūsų ieškomus darbus.  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su slapukų politika.