Darbas Vokietijoje

Daug žmonių šią šalį tradiciškai laiko kaip vieną patraukliausių šalių, norint gauti darbą. Pas daugelį ten gyvena giminės ar draugai, todėl atrodo logiška išbandyti savo laimę prašant giminių pagalbos. Tikriausiai, jie gyvena gerai, turi nuolatinį darbą ir socialinę apsaugą, tačiau dauguma tikriausiai yra atskiraustę jau seniai ir yra šios šalies piliečiai. O kaip dabar galima tikėtis susirasti darbą Vokietijoje?

Tačiau Vokietijoje taip pat yra nedarbas ir vokietijos vyriausybė nenori pabloginti savo piliečių padėties, pirmiausiai priimant į darbą emigrantus. Ir dar be to, po savo šalies piliečių į darbą pirmiausiai priims ES piliečius.

Ieškant darbo Vokietijoje

Pirmiausiai būtina ieškoti inforamacijos internete apie įmones, taip pat apie įmones, kurios bendradarbiauja su Vokietija.

Vokietijoje darbo ieškantis asmuo turi laisvai kalbėti vokiečių kalba, priešingu atvėju net nepatartina pradėti ieškoti darbo. Jeigu jūs laisvai skaitote irt rašote užeikite į Monster.de и jobscout24.de internetinį puslapį ir būtinai susipažinkite su federaline darbo birža.

Dokumentai būtini norint įsidarbinti Vokietijoje

Demokratija nesikiša į užsieniečių įdarbinimą, tik reikia parašyti prašymą dėl darbo patvirtinimo. Toks leidimas galioja penkerius metus ir prašymo užpildymui reikes turėti išsilavinimo įgijimo dokumentus, apie šeimos padėti, neteistamumą. Jeigu darbdavys gaus leidimą jūs įdarbinti, tuomet reikes gauti darbo vizą, kurį galios 3-4 mėnesius.

Norėdami gauti darbo vizą reikes turėti du pasus ( Lietuvos Federacijos pasą ir užsienio) taip pat kopiją, paso nuotraukas ( 4vnt.), dokumentus, kurie patvirtintų,jog nebuvote teistas, medicininę pažymą (082/ 10 formą), patvirtinimą jog nesergate AIDS.

Daugelis žmonių neturi kantrybės laukti kol paruoš darbo vizą, todėl į Vokietiją išvyksta turint turistinę vizą. Tačiau turistinė viza – ne darbo viza, taip pat jus gali pagauti valdžios institucijos, kaip nelegaliai dirbantį asmenį. Po to pakliūsite į juodąjį sąrašą ir vokietija jums taps nepasiekiama šalis 5 metus. Taip pat ir darbdaviui įdarbinant jus bus skirta didelė piniginė bausmė.

Dokumentai darbui Vokietijoje :

Darbo viza

Leidimas gyventi

Leidimas dirbti

Socialinės apsaugos kortelė

Mokesčio kortelė